Jelikož nám začalo léto a prázdniny, a toto období se nese ve znamení užívání si všech letních radovánek, podělím se s Vámi o výborný recept na lehký a zdravý oběd. Množství surovin si upravte podle počtu jedlíku 🙂

Ingredience:

Vaše oblíbená ryba, nejlépe v podobě filetů. 1x mango, 1/2 cibule, stroužek česneku, tymián, sůl, pepř, kajenská paprika (nebo jiná), trocha vinného octu a olivového oleje. Takto připravenou rybu je vhodné podávat s rýží.

Postup, příprava:

Na rozehřátou pánev dáme všechno koření: tymián, papriku, pepř, česnek, trochu soli,  přidáme trochu olivového oleje  (ale, můžete dát i jiný, Váš oblíbený, pokud toto považujete za barbarství), dále přidáme cibuli, hezký posmažíme dozlatova. Přidáme nakrájené mango, posmažíme, přidáme rybu, zakápneme vinným octem. Podusíme pod pokličkou a pak chvíli bez ní.

Rýži můžeme dát vařit zároveň ve vedlejším hrnci. Příprava ryby je jednoduchá a rychlá. V průběhu vaření se Vám na ní jistě budou sbíhat sliny. Ryži můžeme posypat např. hráškem připraveným na másle s kořením. Pokrm tak bude pestřejší a lehce vylepšený. A nyní už přeji jen dobrou chuť.

Další informace nejen o výborných receptech naleznete na stránce akosatorobi.sk