Něco pro mlsné jazýčky.

Ingredience:

6 vajec, 70 g kakaa, 200g másla, 200ml smetany ke šlehání, 300g cukr krystal, 300g hladké mouky, 1 balíček kypřícího prášku, 3 jablka. Trochu hrubé mouky a cukru moučka.

Postup, příprava:

Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme nakrájené změklé máslo, smetanu a mouku promíchanou s kypřícím práškem. 1/3 těsta oddělíme a přidáme do něj kakao. Oloupeme jablka a nakrájíme na plátky. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalejeme světlé těsto a uhladíme jej. Po té nalejeme (trochu mu pomůžeme) tmavé těsto. Poklademe jablky (např. do tvaru kytičky).

Pečeme při 160°C asi 35 min. Vhodné na průměr formy 23 cm.

Moučník po vychladnutí vyjmeme z formy a pocukrujeme. Ingredience na šlehačkové těsto nejsou zrovna nejlevnější, ale výsledek stojí opravdu za to.