Kaštany: Jak odstranit jejich druhou slupku po uvaření? Odpovězte zde!

Kaštan

V dnešní době je důležitá bohatá, pestrá a vyvážená strava, aby byl zajištěn dobrý růst a každodenní zdraví.

Je totiž důležité měnit jídelníček podle ročních období, abychom denně přijímali živiny, které naše tělo potřebuje k tomu, aby bylo v dobré kondici. V období sklizně kaštanů se stále více lidí rozhoduje pro jejich konzumaci v různých podobách.

Jaké výhody vám může přinést konzumace kaštanů?

Než vám prozradíme, jak je možné odstranit druhou slupku z kaštanů po jejich uvaření, je důležité znát výhody, které vám konzumace kaštanů může přinést.

Především byste měli vědět, že kaštany mají velmi vysokou energetickou hodnotu. Každá z nich totiž obsahuje něco přes 40 % sacharidů, což je jednoduše obrovské množství. Kaštany jsou také velmi bohaté na vlákninu, ale mají nízký obsah tuku, bílkovin a cholesterolu, což z nich při střídmé konzumaci činí velmi zdravou potravinu.

Čtěte také  Vytápění domu v zimě pomocí svíček, téměř bezplatný a velmi snadný tip

Pro milovníky mouky je důležité vědět, že mleté kaštany umožňují získat velmi kvalitní bezlepkovou mouku, která je zejména na Korsice velmi známá. Aby se z něj však dalo připravit pečivo, musí se smíchat s pšeničnou moukou.

Za druhé je důležité vědět, že kaštany nasytily mnoho lidí v naší zemi, zejména v dobách hladomoru a válek, kdy bylo potravin mnohem méně než dnes. Většinou se pekly v troubě po rozříznutí skořápky. Pokud však chcete chuť pozměnit, je možné kaštany uvařit.

Jak můžete kaštany uchovat?

Stejně jako všechny potraviny i kaštany podléhají zkáze. Proto je důležité je uchovávat v dobrých podmínkách, abyste nepřišli o cennou úrodu.

Navzdory všeobecnému přesvědčení nejsou kaštany vůbec sušené ovoce, ale čerstvé ovoce. Proto je důležité uchovávat toto ovoce v chladničce, protože není citlivé na vlhkost a teplo.

Čtěte také  8 způsobů, jak znovu použít kávovou sedlinu, místo abyste ji vyhodili do koše!

Pokud je chcete uchovávat několik týdnů, můžete je namočit do vody a měnit ji každý den po celý týden. Tato metoda odstraní různé larvy a parazity v plodech. Kaštany, které se během tohoto procesu dostanou na povrch, je třeba vyhodit, protože jsou nevhodné ke konzumaci.

Jakmile kaštany leží týden ve vodě, je třeba je vyjmout a nechat je asi deset dní na dobře větraném místě. Jakmile jsou suché, můžete je uskladnit.

Jak odstranit druhou slupku z kaštanu po uvaření?

Jak jistě víte, kaštan je plod pokrytý skořápkou, kterou je samozřejmě nutné před konzumací odstranit. Existuje však mnoho lidí, kteří nevědí, jak kůži z kaštanu odstranit. Většině lidí proto trvá dlouho, než se kůže zbaví.

Pro snadné odstranění slupky kaštanů je vhodné je po uvaření vložit do vroucí vody, abyste mohli snáze odstranit slupku tohoto ovoce. Voda změkčí skořápku a ta se bude snáze odstraňovat než předtím.

Podle těchto tipů si můžete snadno a rychle připravit chutné kaštany na zimní sezónu.

Obsah

Davida

David je šéfredaktorem serveru Naturama.cz. Jeho úkolem je motivovat a vést redakční tým k vytváření kvalitních a aktuálních informací o všech oblastech života v domácnosti a zahradničení.
David je také velkým milovníkem přírody a vždy se snaží být v kontaktu s přírodním prostředím. Je členem místního ochranářského spolku a angažuje se v boji za ochranu a zmírnění klimatických změn.

Napsat komentář

Your email address will not be published.

NEJNOVĚJŠÍ Z Správy